BiH Top Vijesti

Državljanin BiH lišen slobode zbog krijumčarenja državljana Turske

U sklopu operativne akcije “Teret”, pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica  su lišili slobode I.S. (1984.) nakon što je otkriven u krijumčarenju pet državljana Republike Turske, izvijestili su iz Granične policije BiH.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Vir, na području Posušja, kada su pripadnici ove jedinice prilikom nadzora državne granice uočili državljane R. Turske koje je I.S. pokušao prokrijumčariti vozilom Audi, talijanskih nacionalnih oznaka.

Prema naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, osumnjičeni I.S. je lišen slobode i protiv njega će Tužiteljstvu BiH biti dostavljen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu “krijumčarenje osoba” i “napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela” s obzirom na to da je I.S. posjedovao hladno oružje, nož, koje je odložio tek nakon nekoliko upozorenja policijskih službenika Granične policije BiH.

Državljani R. Turske bit će ispitani u svojstvu svjedoka nakon čega će se s njima postupati u skladu s uputama pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH, stoji u izvješću.

 

Fena/Informer.ba