BiH Region Top Vijesti

Dvojica osumnjičenih narko kriminalaca iz BiH uhapšeni u Zagrebu

Dvojica državljana BiH, navodno članovi narko bandi, uhapšena su na zagrebačkim Srednjacima, gdje su u utorak akciju provele policijske snage naoružane dugim cijevima, a u pretragama je korišten i pas za otkrivanje droga.

Upitan za hapšenja u Zagrebu i suradnji hrvatske i BiH policije, hrvatski ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, kazao je da je hrvatska policija već niz godina u suradnji s drugim policijama, kao nositelj borbe protiv organiziranih kriminalnih skupina, vrlo učinkovita u njihovom razbijanju.

”Čuli ste sinoć glavnog ravnatelja policije koji je rekao da je u posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj razbijeno oko 150 takvih zločinačkih udruženja. Spektar njihovih aktivnosti nije isti, ali je način policijskog rada takav da se vrlo pomno prate svi pokazatelji i indikatori koji ukazuju da se u Hrvatskoj, ali i drugim državama, takve skupine nalaze i nešto planiraju”, rekao je hrvatski ministar.

Posljednja akcija u suradnji sa pomenutim policijama nije bila, ali hoće. ”Već izvjesno vrijeme se ti ljudi prate, kao i njihovi kontakti iz kojih će se otvarati nova istraživanja”, kazao je Božinović, ne otkrivajući detalje akcije, niti na što se osumnjičeni terete.

Prema neslužbenim podacima, među uhićenima u jučerašnjoj akciji je Edin Balić, navodno jedan od najbližih suradnika Dina Muzaferovića Cezara, kojeg portal Istraga naziva narkobosom. Navode i da su obojica u bijegu od ljeta prošle godine, te da ih se sumnjiči da su u šumi uz granicu BiH i Hrvatske uzgajali marihuanu vrijednu nekoliko milijuna konvertibilnih maraka.

Istražitelji su, u tom slučaju, imali svjedoka pokajnika, koji je ubijen u junu ove godine, a sumnja se da iza te likvidacije navodno stoje Balić i Muzaferović. Navodno su planirali i novo ubistvo, prenosi Hina.

Fena/Informer.ba