BiH Udarno Vijesti

Edin Džeko otvorio nove prostorije Centra za rani rast i razvoj

Specijalni gost i posebno iznenađenje za djecu i roditelje bio je Edin Džeko, ambasador UNICEF-a u BiH, koji je zajedno sa načelnikom Damirom Hadžićem, presjekao vrpcu novih prostorija Centra

Centar za rani rast i razvoj Novi Grad Sarajevo je danas uselio u nove, veće, prostorije kako bi omogućili što većem broj djece da ostvare svoje pravo na zdravo i sretno djetinjstvo.

Svečano otvaranje Centra upriličili su Damir Hadžić, načelnik Općine i Rada Lukić, pomoćnica općinskog načelnika za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, raseljena i izbjegla lica i koordinatorica aktivnosti Centra, a svečanosti su prisustvovali i Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a u BiH i Johan Hesse, Šef odjela za ekonomsku reformu i prirodne resurse u Delegaciji EU u BiH.

Specijalni gost i posebno iznenađenje za djecu i roditelje bio je Edin Džeko, ambasador UNICEF-a u BiH, koji je zajedno sa načelnikom Damirom Hadžićem, presjekao vrpcu novih prostorija Centra.

Veoma mi je drago da je Centar dobio nove prostorije i na taj način dao priliku još većem broju djece da učestvuju u ovom programu. Drago mi je što sam danas ovdje sa djecom, uvijek se dobro osjećam pored njih i sretan sam što je Općina Novi Grad prepoznala i pružila podršku ovom UNICEF-ovom programu. Nadam se da će Centar nastaviti dobro raditi kao i do sada i pružiti ovim mališanima najbolji početak,“ istakao je Edin Džeko.

 

SCsport/Informer.ba