BiH Vijesti

Emir Kuvajta primio reisa Cerića

Emir Kuvajta Sabah al-Ahmed Sabah, u prisustvu predsjednika Svjetske islamske humanitarne asocijacije dr. Abdullaha al-Matuka, primio je danas reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Mustafu Cerića i direktora Vakufske direkcije hafiza Senaida Zajimovića.

Cerić je u toku susreta zahvalio emiru Kuvajta na brizi i pomoći koju on osobno i narod Kuvajta pruža u obnovi Bosne i Hercegovine.

Poželio mu je sretan mubarek ramazan te mu, uime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, čestitao pedesetogodišnjicu nezavisnosti države Kuvajta, dvadesetu godišnjicu oslobođenja Kuvajta i petogodišnjicu ustoličenja.

Cerić je tokom prijema predstavio projekte Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini s osvrtom na odgojno-obrazovne programe, kojima se promovira srednji put (al-wesatijjah) u tumačenju islama.

Emir Kuvajta Sabah al-Ahmad Sabah je zahvalio Ceriću na čestitkama i zamolio ga da prenese iskrene pozdrave svim građanima BiH sa željom da BiH nastavi svoj put mira i pomirenja za dobrobit svih ljudi dobre volje.

– Kuvajt je vaš iskreni prijatelj i uvijek će biti s vama na vašem putu uspjeha i napretka. Podržavamo vaše napore da širite duh dijaloga i suživota uime islama, koji se temelji na principu ravnoteže, tj., srednjega puta (al-wesattijjah), rekao je emir Kuvajta Sabah al-Ahmad Sabah, prenosi MINA.

 

Fena/Informer.ba