BiH Vijesti

ESV FBiH sutra o usklađivanju najniže plate

Sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine najavljena je za sutra u Sarajevu, a na predloženom dnevnom redu je usklađivanje najniže plate, te prijedlog poslodavaca u vezi s izmjenom određenih zakonskih rješenja.

Razmatranje prijedloga Udruženja poslodavaca FBiH obuhvata dvije varijante i to:  varijanta I –  donošenje zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima i zakona o dopuni Zakona o porezu na dohodak, te varijanta II –  donošenje pravilnika o dopuni Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak.

Članovi ESV-a se trebaju izjasniti i o usklađivanju najniže plate, u skladu sa članom 78. Zakona o radu i članom 6. Uredbe o metodologiji izračuna i usklađivanja najniže plate.

Iz Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine najavljeno je da će se sjednica održati sutra s početkom u 13.00 sati u Sarajevu, u zgradi Vlade FBiH, te napominju da je sjednica otvorena za javnost, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Fena/Informer.ba