BiH Politika Vijesti

Fazlić: Nametanje odluke o izmjeni Izbornog zakona bi bilo štetno za BiH i štetilo bi odnosima u BiH

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Amir Fazlić (SDA) izjavi je Feni da razumije građane koji su se okupili ispred Ureda visokog predstavnik (OHR) u Sarajevu i što pokazuju jednu zabrinutost.

Po njegovim riječima, ovo nije svakidašnja situacija da u godini kada su raspisani izbori visoki predstavnik nameće to rješenje.

– Prvo, to nije demokratski. S druge strane, imamo jednu nesigurnost, nezadovoljstvo, imamo jednu brigu građana. Ovo je previše krupno pitanje da bi se nametnulo – kazao je Fazlić, komentirajući najave donošenja odluke o izmjenama Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH, te u vezi s tim proteste ispred zgrade OHR-a.

Podsjetio je koliko se vremena vode razgovori u vezi s Izbornim zakonom, „i nije se došlo do nekog dogovora“.

– U momentu kad su raspisani izbori, kad su kandidovani ljudi za izbore, kad su se stranke kandidovale, u tom momentu da se nameće odluka, mislim da bi ona bila jako štetna za BiH, da bi štetila odnosima u BiH. Mislim da će nakon ovih protesta i brige građana za BiH, visoki predstavnik, ako je imao namjeru, povući tu svoju namjeru i vratiti se jednoj demokratskoj praksi i nastavku razgovora s političkim partijama u BiH ka iznalaženju rješenja u vezi Izbornog zakona BiH – zaključio je Fazlić.

 

Fena/Informer.ba