Svijet Vijesti

FIFA otvorila istragu protiv Hrvatske, Nijemci dobili visoku kaznu

Međunarodna nogometna federacija FIFA otvorila je  disciplinski postupak protiv reprezentacije Hrvatske zbog ponašanja navijača tokom utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade, javlja njemačka novinska agencija DPA. Istovremeno, dodaje da je reprezentacija Njemačke dobila visoku kaznu zbog kršenja pravila na konferenciji za novinare.

Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog golmana Milana Borjana, koji ima srpske korijene. Kada je Hrvatska pobijedila rezultatom 4:1, na tribinama je osvanuo plakat uvrijedljivog sadržaja, a uzvici su također bili uvrijedljivi, piše DPA.

Borjan je nakon meča rekao da je dobio mnogo poruka od ljutih hrvatskih navijača nakon što je njegov broj telefona procurio prije utakmice.

Nijemci će, međutim, morati da plate 10.150 eura jer su prekršili pravila na konferenciji za novinare uoči meča sa Španijom. Prema pravilima FIFA-e, sastanku sa medijima moraju biti prisutni trener i jedan od igrača, ali se pojavio samo trener Hansi Flick.

On je rekao da je to jednom od igrača uštedjelo dug put do medijskog centra i samim time omogućilo da se što bolje pripremi za meč protiv Španije, prenosi DPA.

Njemačka i Španija odigrale su neriješeno 1:1 u drugom kolu E-grupe.

 

Fena/Informer.ba