Crna hronika Vijesti

Fizički napad na vozača GRAS-a

U ulici Smaje Šikala jučer su na autobusnom stajalištu “Buljakov potok” tri N. N. osobe fizički napale i povrijedile vozača autobusa D. M. (1978) iz Sarajeva, gdje je i nastanjen.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru bolnice Koševo gdje su ljekari konstatirali lakše tjelesne povrede.

M. E. LIŠEN SLOBODE ZBOG DROGE

U ulici Safeta Hadžića službenici policije III PU u srijedu su lišili slobode M. E. (1989) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta tri paketića s materijom koja asocira na heroin i određena suma novca koja potiče od preprodaje droge. Protiv M. E. bit će pduzete zakonom previđene mjere.

T. A. LIŠEN SLOBODE ZBOG KRAĐE

Službenici policije III PU jučer su lišili slobode T. A. rođen 1987., nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. On je u ulici Marka Marulića izvršio tešku krađu u stan vlasništvo P. E. iz Sarajeva. T. A. je predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

S. D. LIŠEN SLOBODE ZBOG VIŠE TEŠKIH KRAĐA

Službenici policije V PU u srijedu su od pripadnika policije Policijske stanice Sokolac preuzeli osobu lišenu slobode S. D. (1979) iz Sokoca zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu na području općine Ilijaš počinila više krivičnih djela teška krađa. S. D. je predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Š. S. LIŠEN SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE

Službenici policije II PU jučer su lišili slobode Š. S. rođen 1986. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

Tog dana on je u ulici Džemala Bijedića izvršio tešku krađu dijelova sa vozila “VW Golf 5”, vlasništvo H. A. iz Sarajeva. Š. S. je predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

PRONAĐEN POVRIJEĐENI M. A.

U krugu pijace u ulici Put života sinoć je zatečena N. N. osoba s povredama nanesenim oštrim predmetom. Povrijeđeni je prevezen u Klinički centar bolnice Koševo gdje su ljekari konstatirali lakše tjelesne povrede.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o M. A. rođen 1966., nastanjen u Bosanskoj Gradišci. Pošto je bio pod djelovanjem alkohola te izjavio da se ničega ne sjeća, uručen mu je poziv da se narednog dana javi u službene prostorije radi obavljanja intervjua.

 

Fena/Informer.ba