Politika Vijesti

Formiran Klub hrvatskih delegata u Domu naroda Parlamenta BiH

Radoje Vidović izabran je za predsjednika Kluba delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/, a za zamjenika šefa kluba izabran je Luka Faletar.

Nakon što je formiran Klub hrvatskih delegata nastavljena je sjednica Doma naroda na kojoj je Vidović zatražio da u dnevni red sjednice bude uvršten prijedlog većine ovog kluba da novi predsjedavajući Doma naroda bude Mirko Batinić, hrvatski delegat.

Predsjedavajuća Doma naroda Karolina Pavlović odbacila je ovaj prijedlog, navodeći da ne može biti uvršten u dnevni red, jer nije podnesen na vrijeme, odnosno prije početka sjednice.

Vidović je, obraćajući se delegatima Doma naroda ocijenio da u proteklom periodu dio političkih stranaka grubo pokušava poništiti ravnopravnost i konstitutivnost Hrvata u FBiH i naveo da se Hrvati nalaze u teškom položaju u ovom entitetu.

Hrvatski delegat Ivo Divković ocjenio je u izjavi novinarima da rukovodstvo ovog doma, prema njegovom mišljenju, nije sporno, te da ne zna da li će dio hrvatskog kluba iz HDZ-ova dalje insistirati na pitanju izbora novog rukovodstva Doma naroda.

U toku je pauza sjednice nakon koje će uslijediti glasanje za izbor delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

 

Srna/Informer.ba