Region Udarno Vijesti

FOTO: “Tri puta sam umro, ali me je majčinska ljubav opet oživjela”

Protrnula sam. Glas s druge strane telefona rekao je da mi se sin u školi srušio u nesvijest, prisjetila se Jadranka Perajica (55) iz Labina. Život joj se te ‘90. u trenutku promijenio. Njen tada 14-godišnji sin Dean bio je zdravo dijete. U vozilu Hitne na putu do Zagreba tri mu je puta stalo srce i prestao je disati. Prsnula mu je žila u mozgu.

” Ostao je nepokretan i bio je u komi. Liječnici su mi rekli neka se pomirim s tim da njega više nema. Uz krvarenje, dobio je bakterijsko trovanje krvi, tj. sepsu, meningitis, moždani udar, imao je pritisak 300 i samo su ga aparati održavali na životu” – prepričava Jadranka užas kroz koji je prolazila njena porodica. Ima još jednog sina, Denisa, koji je tada imao tek pet godina i kod kuće je nestrpljivo očekivao vijesti o bratu. Supruga alkoholičara, tvrdi ona, uopće nije bilo briga za djecu, pa je cijeli teret nosila sama. Nije pristala da Deanu isključe aparate. Nakon dva mjeseca iznenada je otvorio oči.

” Bio sam zarobljen u svojem tijelu. Čuo sam sve što se oko mene zbiva, no nisam mogao otvoriti oči, nisam se mogao pomaknuti” – kaže u dahu. Zaboravio je govoriti i hodati. Liječnici su Jadranki rekli da se mladić sigurno neće oporaviti te da ne očekuje ništa. No ona je bila odlučna u nakani da on ozdravi.

” Poslali su nas u Krapinske toplice. Svaki dan sam vježbala s njim. Ostavila sam posao, a i rastala sam se od muža” – priča Jadranka. Nakon četiri godine neprekidnog rada i vježbanja, Dean se konačno počeo oporavljati. –” Završio sam i školu, smjer za pomoćnog pletača”  kazao je Dean i dodao kako najviše voli šetati u prirodi. Danas ima 35 godina. “Jako sam sretna. On se posve oporavio. Ima epilepsiju i malo teže hoda, no to su mu jedine posljedice strahota koje smo preživjeli. Svega se sjeća i kao da nikad nije ni bio bolestan. Otac mu je preminuo. Pijan je pao s balkona, pa je Dean dobio njegovu mirovinu. Uz to i invalidninu nekako uspijemo skrpati na mjesec. Sretni smo jer smo živi i zdravi” – zaključila je Jadranka.

Zbog Deana se porodica iz Kutine preselila u Labin

Jadranka je nakon rastave upoznala Nikolu Perajicu (41). Ubrzo je postao prava očinska figura njenoj djeci i počeli su živjeti kao skladna porodica, a rodio im se i sin Ante (13). Prije nekoliko mjeseci liječnik u Kutini rekao im je da bi Deanu zbog zdravlja godila promjena zraka. Cijela porodica stoga se preselila u Labin.

 

24sata.hr/Informer.ba