BiH Udarno Vijesti

FOTO/ Han Pijesak okovan ledom

Na području Han Pijeska pada ledena kiša, ulice i trotoari su klizavi, a kretanje pješaka i vozila otežava i gusta magla.

Dežurni meteorolog Dragan Krajina kaže da je temperatura vazduha u Han Pijesku jutros minus tri stepena Celzijusa, te da i dalje pada ledena kiša.

Svi aparati u meteorološkoj stanici u Han Pijesku jutros su bili okovani ledom. Ovo je prvi put od kada radim da sam se susreo sa ovakim ledom“, rekao je Krajina.

Dežurni na punktu “Romanijaputeva” Slaviša Ikonić rekao je da su rano jutros posuti magistralni i regionalni putevi na području opštine Han Pijesak, te da će posipanje biti ponovljeno ako kiša nastavi da pada.

Najteže je jutros bilo učenicima koji su po klizavim trotoarima i uz gustu maglu pješačili do škole.

Morali smo jutros posuti so ispred Sportske dvorane i po stepenicama koje vode do škole, jer su djeca bila ugrožena ledom koji je u tankom sloju pokrio sve prilaze školi i objektima koje učenici koriste“, kaže Predrag Bjelanović, radnik Centra za omladinu i sport “Pogled” Han Pijesak.

Ljekari preporučuju da se što manje boravi na otvorenom zbog visoke koncentracije vlage koja je jutros u Han Pijesku iznosila 99 posto, ali i da se ne izlazi i zbog leda koji može prouzrokovati padove i lomove.

Srna/Informer.ba