Crna hronika Udarno Vijesti

FOTO: Jedna osoba poginula, dvoje povrijeđeno

Tridesettrogodišnji A.T. iz Srebrenika je smrtno stradao, dok su dvije osobe teško povrijeđene u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 4 sata na magistralnom putu Tuzla-Orašje, u mjestu Ormanica, općina Gradačac.

U nesreći su učestvovali A.T. koji je upravljao automobilom “passat” i G.P. iz Doboja koji je upravljao kombijem “mercedes”. Vozač A.T. je smrtno stradao na licu mjesta. Saputnica iz “passata” tridesetdevetogodišnja B.M. iz Srebrenika i vozač G.P. zadobili su teške tjelesne povrede. Oni su u besvjesnom stanju  prevezeni u UKC Tuzla gdje im je ukazana pomoć.

˝Pacijentica B.M. je hospitalizirana na Klinici za ortopediju i traumatologiju. Nakon što su joj zbrinute povrede smještena ja na odjeljenje i u stabilnom je stanju. Osobi inicijala G.P. su zbrinute povrede i na vlastiti zahtjev je nastavio liječenje u drugoj zdravstvenoj ustanovi˝, kazala je za TIP glasnogovornica UKC-a Tuzla Amra Odobašić.

Izgubio kontrolu i prešao u suprotnu traku

Kako saznaje TIP.ba u Tužilaštvu TK, do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozač A.T., iz još uvijek neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu saobraćajnu traku i direktno se sudario sa kombijem. ˝Kantonalna tužiteljica Mirsada Kalaba izdala je naredbu za obdukciju stradalog, kao i za vađenje krvi od vazača. PU Gradačac će Tužilaštvu, nakon dokumentovanja događaja, dostaviti izvještaj o saobraćajnoj nesreći i obavljenom uviđaju˝, kazao je za TIP.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović. Uviđaj na mjestu nesreće izvršili su službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Gradačac. Istraga je u toku.

 

Foto:TIP/Informer.ba