BiH Izdvojeno Vijesti

FOTO: Ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu počasni doktor nauka Univerziteta u Tuzli

Ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutolu (Davutoglu) danas je postao počasni doktor nauka Univerziteta u Tuzli. Na svečanosti dodjele počasnog doktorata prisustvovao je veliki broj zvanica i predstavnika svih nivoa vlasti. Počasnu diplomu uručio mu je rektor Univerziteta u Tuzli Enver Halilović.

“Ovo je za mene veliki dan, kada primam počasni doktorat jednog respektailnog univerziteta. Nagrade je uvijek lijepo primiti, ali ova iz BiH za mene ima posebnu težinu. Biti profesor za mene je, inače, jedan od najplemenitijih poslova, i nadam se, da ovaj moj doktorat neće biti samo svečani cilj dodjele. Iskreno, volio bi biti jednog dana i predavač na Univerzitetu u Tuzli”-kazao je Davutolu na jučerašnjoj ceremoniji.

Turski Ministar vanjskih poslova ovih dana u zvaničnoj je posjeti BiH sa svojom suprugom. Bajram namaz Davutolu po prvi put u svom životu neće klanjati u Turskoj, ali je jednako sretan, što će taj čin obaviti u Sarajevu, odnosno BiH, koju, kako je kazao, smatra svojom zemljom.

 

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba