Crna hronika Vijesti

Na deponiji kod Zenice poginuo penzionisani rudar Ruhija Doglod

Jedna osoba poginula je danas oko 14.00 sati tokom nelegalnog iskopa uglja u blizini industrijske deponije “Rača” od odrona veće količine zemlje i kamenja. Penzionisani rudar Ruhija Doglod (58) iz Gradišća, nadomak Zenice, poginuo je nakon što se na njega prilikom kopanja, obrušila veća količina zemlje i kamenja. Njegov rođak, Mirsad Doglod (50) ovom je prilikom teže povrijeđen.

Intervenisali su zenički vatrogasci, a u pokušaju da ga spasi i izvuče iz okna rudnika, jedan je lakše povrijeđen. Ruhija Doglod otac je troje djece.

“Mještani i pripadnici Vatrogasne jedinice Zenica učinili su sve kako bi nesretnom Ruhiji spasili život, koji je nakon što je izvučen iz okna rudnika, prebačen na Urgentni odjel Kantonalne bolnice Zenica, gdje je samo mogla biti konstatovana njegova smrt usljed gušenja“,  kazao je  komandir Civilne zaštite opštine Zenica Enes Zec.

Na sličan način i u blizini mjesta tragedije, početkom ove godine poginuo je 54-godišnji Sabit Kobić, kada ga je zatrpala masa sa industrijske deponije.