Foto Izdvojeno Politika Region Udarno Vijesti

foto: TAJNI ARHIVSKI SNIMAK MRTVOG DRAŽE MIHAILOVIĆA!

Ova fotografija bila je dugo najbolje čuvana tajna Titove Jugoslavije, a izrađena je u tri primjerka za Aleksandra Rankovića, Slobodana Penezića Krcuna i Svetislava Stefanovića…

Komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović rehabilitovan je odlukom Višeg suda u Beogradu, a Telegraf.rs vam predstavlja dugo čuvanu tajnu Josipa Broza Tita i SFRJ – sliku mrtvog četničkog đenerala uslikanu nakon strijeljanja!

Snimak mrtvog đenerala Draže napravio je streljački vod koji je samo dva dana nakon IZRICANJA USMENE PRESUDE streljao četničkog komandanta Mihailovića, da bi, najvjerovatnije imao dokaz o urađenom zadatku!

Ovaj snimak dugo je bio državna tajna i čuvan u arhivu, a urađen je u tri primjerka za Aleksandra Rankovića, Slobodana Penezića Krcuna i Svetislava Stefanovića!

 

Ipak, po prvi put ovu fotografju sa streljanja Dragoljuba Mihailovića objavila je italijanska štampa, što je upalilo crveni alarm u komunističkoj Jugoslaviji, a lično je Josip Broz Tito naredio istragu o tome kako je ova fotografija došla u ruke novina u Italiji.

Prema tvrdnjama Miloslava Samardžića, istoričara, ova ukradena fotografija u Srbiju se vratila 1992. godine kada ju je Zagorka Vasić donijela iz Kalifornije, a Dr Branko Latas, pukovnik Titove garde u penziji, potvrdio je da je fotografija autentična.

Telegraf/Informer.ba