Crna hronika Udarno Vijesti

Gacko: Napadnut imam Sadet Bilalić

Kasno sinoć, u 22 sata i pet minuta, glavnog imama MIZ Gacko Sadeta Bilalića u centru Gacka napala je grupa mladića, koja je imama prvo verbalno vrijeđala, a zatim su ga pokušali izvući iz automobila, prenosi MINA.

Glavni odbor Udruženja ilmijje IZ-a u BiH najoštrije osuđuje ovaj čin nasilja nad imamom koji pokušava da  boravkom i radom u Gacku vrati nadu povratnicima u miran i siguran život.

Pozivaju se sve nadležne institucije BiH, RS-a i Općine Gacko da pronađu, osude i sankcioniraju počinitelje ovog barbarskog čina, stoji u saopćenju Glavnog odbora Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH.

 

Fena/Informer.ba

 

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Zbog svoje hrabrosti, poštenja i odlučnosti da se potpuno posveti svome pozivu, u ovim vremenima nije ni čudno što su Karadžićevi i Dodikovi pijani jurišnici nasrnuli na Bilalića, jer – nije tajna – postoje “strukture” koje i nagrađuju počinitelje takvih “junaštava”.

    Ono što normalnog čovjeka zabrinjava više od gatačkoga slučaja je činjenica da se efendiji Bilaliću pokušava podmetnuti i od strane pojedinih političkih činbenika, koji se pokušavaju predstaviti kao elita – ni manje, ni više nego – bošnjačka !

    Ako Bošnjak ne uništi Bošnjake, onda to niko drugi neće učiniti. Jer je drugačije – nemoguće !