Svijet Udarno Vijesti

Gadafi neće otići s vlasti ni iz zemlje

Glasnogovornik libijskog režima Musa Ibrahim rekao je u nedjelju kako pukovnik Moamer Gadafi neće otići s vlasti ni iz zemlje, reagirajući na izjavu pobunjenika da čekaju “ponudu” libijskog čelnika.

Gadafi je ovdje. I ostaje ovdje. Vodi zemlju i neće je napustiti ni dati ostavku jer on nema nikakvu službenu dužnost“, rekao je Ibrahim odgovarajući na pitanje o izjavi pobunjenika da uskoro očekuju Gadafijevu ponudu za prekid četveromjesečnog rata.

To je naša zemlja. Nećemo je prepustiti kriminalnim bandama koje su naše gradove uzele za taoce. Nećemo je prepustiti zločinačkoj organizaciji NATO-u. Svi nastavljaju borbu. Spremni smo boriti se za svaku ulicu i kuću”, rekao je.

Abdel Hafiz Goga, potpredsjednik Nacionalnog prijelaznog vijeća, političkog tijela libijskih pobunjenika, rekao je u subotu da vijeće “uskoro očekuje ponudu” Moamera Gadafija.

Dodao je da vijeće nije stupilo u izravnu vezu s Gadafijem, ali je iz kontakata s Francuskom i Južnoafričkom Republikom zaključilo da se trenutačno radi na pripremi ponude.

 

Fena/Informer.ba