Izdvojeno Region Vijesti

Ratko Mladić: Šešelj je kreten!

Sramota je kako se Vojislav Šešelj ponaša u Haškom sudu. Bruka sebe, ali bruka i državu! Ovako je, kako saznaje “Blic”, Ratko Mladić, dojučerašnji najtraženiji haški bjegunac, opisao lidera radikala prilikom saslušanja u beogradskom Specijalnom sudu.

Ratni komandant Vojske Republike Srpske nije obrazlagao svoje loše mišljenje o lideru radikala, jer ga niko nije ni pitao za Šešelja, ali ga je čak i psovao i oslovljavao pogrdnim nazivima kao što je “kreten”.

Poznato je da su u postupak, koji se protiv Šešelja vodi u Haškom tribunalu za ratne zločine, kao dokazni materijal uvršteni i dnevnici Mladića. Šešelj je prije toga u sudnici izjavljivao kako su “Mladić i Karadžić njegovi prijatelji” i govorio je da stalno komunicira sa njima preko posrednika dok su oni još bili u bjekstvu.

Lider radikala se na haškom suđenju pozivao na navodne informacije “svog prijatelja Ratka Mladića” i koristio ih da opovrgne iskaz Safeta Sejdića, koji je svjedočio da je 9. novembra 1993. godine, tokom napada srpskih snaga na Nišićku visoravan kod Olova, vidio Šešelja s Karadžićem i Mladićem.

Dnevnike je srpska policija otkrila 23. februara 2010. godine u kući porodice Mladić u beogradskoj ulici Blagoja Parovića.

 

Informer.ba