Svijet Top Vijesti

Glumac Kevin Spacey suočava se s novim optužbama za seksualno zlostavljanje u Velikoj Britaniji

Britansko državno tužilaštvo odobrilo je sedam dodatnih optužbi protiv Oscarom nagrađenog glumca Kevina Spaceyja, za brojne seksualne napade na muškarca između 2001. i 2004., saopćeno je u srijedu.

Nove optužbe britanskog tužilaštva uključuju jednu za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka i druge za seksualno zlostavljanje. Nove optužbe uslijedile su nakon pregleda dokaza koje je prikupila britanska policija, javlja Reuters.

Spacey je ranije bio optužen za pet kaznenih djela u Britaniji, od kojih se četiri odnose za seksualno zlostavljanje dodirivanjem i težu optužbu za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka.

Njegov advokat rekao je u junu da je Spacey “oštro” odbacio te optužbe o seksualnim prijestupima.

Spaceyev advokat u Velikoj Britaniji, Patrick Gibbs, nije odmah odgovorio na e-mail u kojem se tražio komentar o najnovijim optužbama.

U Sjedinjenim Državama, Spacey je prošlog mjeseca oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje nakon što su porotnici u građanskom suđenju na Manhattanu utvrdili da njegov tužitelj nije dokazao svoju tvrdnju da je Spacey učinio neželjeno seksualno iskorištavanje nad njim kad je imao 14 godina.

 

Fena/Informer.ba