BiH Top Vijesti

Građani ne trebaju očekivati velike promjene od nove vlasti

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Mladen Bosić (SDS), smatra da građani BiH od nove vlasti ne trebaju očekivati velike promjene u odnosu na protekle četiri godine.

Radi se o skupštinskoj većini i budućoj vlasti koju čine dvije trećine ranijih predstavnika vlasti iz HDZ i SNSD, koje su u protekle četiri godine blokirale sve procese u BiH i to se za njih pokazalo produktivnim što se tiče izbora, ali i ostvarivanja njihovih ciljeva.

Smatra da je odlukom visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, da donese izmjene Izbornog zakona BiH, opstrukcija zapečaćena kao uspješan način političke borbe.

– Potpuno je logično očekivati da u narednom periodu imamo istu politiku, jer je politika opstrukcije pokazala da donosi rezultate. Zbog toga mislim da u naredne četiri godine nećemo gledati ništa mnogo drugačije od onoga što smo vidjeli u protekle četiri – zaključio je Bosić u obraćanju novinarima nakon današnje konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma PSBiH.

 

Fena/Informer.ba