BiH Udarno Vijesti

Hakeri napali stranicu Eparhije zvorničko-tuzlanske

Zvanični site Eparhije zvorničko-tuzlanske na adresi www.eparhijazvornickotuzlanska.org u noći između 30. i 31. jula napali su za sada nepoznati hakeri postavivši poruku preko cijele stranice: “Srebrenica 11-07-1995 Don’t forget“, izjavio je za Srnu urednik Informativne službe Eparhije zvorničko-tuzlanske Marko Danojlović.

On je izrazio žaljenje zbog svake ljudske suze koja je prolivena u ratnim sukobima, navodeći da u ovom slučaju žali i zbog “necivilizovanog i agresivnog načina komunikacije”.

Srebrenica se ne smije zaboraviti, ali zašto na to podsjećate one koji ne žele da zaborave ni Kravicu ni Srebrenicu“, pita Danojlović autore postavljene poruke.

On konstatuje da su ovu poruku postavili oni koji se prave slijepi pred činjenicom da je prije Srebrenice postojala i Kravica.

Danojlović i najavio da će sutra o ovom hakerskom napadu biti obaviješteno Odjeljenja za sajber kriminal pri MUP-u Republike Srpske.

Danojlović kaže da u zadnje dvije godine Eparhija zvorničko-tuzlanska nije imala ovakvih nemilih događaja dijelom i zbog toga što je eparhijski sajt dodatno obezbijeđen.

“Međutim, svako ko se imalo razumije u način funkcionisanja veb stranica zna da u suštini nema konkretne i stoprocentne zaštite”, dodao je on.

 

Srna/Informer.ba