BiH Muzika Top Vijesti

Hamza Škrijelj predstavlja novu pjesmu “Da ti lice ugledam”

Pjesma “Da ti lice ugledam” ljubavna je priča protkana čarima prelijepog Istanbula. Tekst za numeru pisao je Hamza Škrijelj, dok muziku i aranžman potpisuje Eldin Huseinbegović.

“Povjerenje sam od prvog dana dao mom prijatelju Eldinu, jer me izuzetno dobro poznaje. Smijem slobodno reći da je muzika koju radimo kroz vrijeme zapravo nastavak njegove muzičke priče. Impozantno je za mene da sam kao dječak sanjao da ga upoznam, a danas, evo, ne samo da sarađujemo i nastupamo skupa, već se odavno zovemo i porodicom”, ističe mladi Škrijelj kada govori o Eldinu Huseinbegoviću.

“Da ti lice ugledam” je nastavak pjesama o ljubavi, kako i sam projekat albuma “Na srcu otisak” ima za ideju. Nakon uspješna dva singla “Zaboravljeno” i “Tugo” koji su pobrojali simpatije publike – posebno i Bosni i Hercegovini i dijaspori, novi singl imao je za cilj opisati koliko je važno u ljubav svakodnevno ulagati i nikada ništa ne podrazumijevati. U ljubavi ne postoji nemoguće i samo je nebo granica.

“Ljubav nam je glavni motiv tokom cijelog albuma. Odlučili smo mladima posebno predstaviti nešto drukčije u muzici. Ono za šta se skoro deceniju pripremamo moj prijatelj Eldin i ja sada, čini mi se, dobija puni svoj sjaj i procvat. Kao dječak sanjao sam sve ovo – da o ljubavi pjevam, da kroz emociju prikažem ljubav u njenom najljepšem obliku. U našim pjesmama nećete naći ništa što poziva na razvratne stvari. U našim spotovima nećete naći ništa eksplicitno. Muzika je, kao najljepši vid umjetnosti, poseban pečat kulture, pa smatram da naš izražaj treba biti samo priča o lijepom”, kazao je Hamza Škrijelj.

Svojim objektivom i umijećem projekat su spotom uljepšali sandžački video producenti Edin Bačevac i Eldan Novalić koji rade na cijelom Hamzinom albumu.

“Vrijeme nas je poslužilo, Istanbul je bio magičan. Dao nam je sve ono što smo zamislili, pa čak i više od toga. I iduće spotove pripremamo Vam sa pričama iz nekih od evropskih metropola”, kaže Škrijelj.

Uskoro publiku očekuju još dva nova singla sa posebnim ljubavnim pričama.

“Posebno želim da se zahvalim našim ljudima u dijaspori koji su, pod krovnom organizacijom “Zajednica sandžačke dijaspore” finansijski stali iza projekta cijelog albuma i tako nam omogućili da svoj fokus usmjerimo samo ka tome da pjesme zvuče što bolje”, podvlači Škrijelj.

A polovina novca od prodaje albuma koji je već unaprijed u velikom tiražu rezervisan širom dijaspore ići će u poseban Fond koji stipendira studente koji su bez jednog ili oba roditelja, pa su slabijeg materijalnog stanja.

“Odlučio sam se na taj korak, jer želim da iza nas ostane lijep i human trag. Zahvalan Bogu što mi je ostvario dječačke snove onda kada sam se najmanje nadao – htio sam da iza nas ostane neko dobro, pa da album ima i tu dimenziju”, zaključio je Hamza.