Kultura Muzika Region Top Vijesti

Hanka Paldum oduševila koncertom u Osijeku

Kraljica sevdaha Hanka Paldum još je jednom potvrdila da je miljenica publike svih generacija ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u cijeloj regiji!

Popularna pjevačica u petak je nakon četiri duge godine ponovo nastupila u Slavoniji, u Osijeku, gdje je sa svojim bendom održala koncert za pamćenje u prepunom dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, u staroj osječkoj gradskoj jezgri.
Na scenu je izašla u 21 sat i gotovo puna tri sata publiku je držala na nogama uz svoje najveće hitove. Hanka je koncert otvorila pjesmom „Ali pamtim još“, nakon čega je nizala svoje hitove „Zelene oči“, „Crne kose“, „Voljela sam voljela“, „Ja te volim“, „Ja te pjesmom zovem“, Zlatne žice“, „Što svaka žena sanja“, „Avlije, avlije“, „Kani suzo izdajice“, „Srce je moje kamen“, „Sa Sa Sarajevo“ i mnoge druge, a na oduševljenje okupljenih zapjevala je i „Ne dirajte mi ravnicu“. Publika je posebno emotivno reagirala na Hankin aktualni singl „Niko kao majka“, a diva sevdaha zapjevala je i sevdalinke „Zvijezda tjera mjeseca“, „Moj dilbere“ i „Čudna jada od Mostara grada“.

„Ovaj ću koncert još dugo pamtiti, publika me dočekala s takvom emocijom, raširenih ruku, nemam riječi da opišem kakav je ovo bio koncert“, kratko je nakon koncerta svoj doživljaj komentirala Hanka, a svi koji su tu večer proveli uz Kraljicu sevdaha složni su u tome da je Hankin koncert bio u svakom smislu spektakl i koncert godine za grad Osijek.
Publika je u glas pjevala sve Hankine hitove, povelo se i kolo, a Hanku su uz ovacije vraćali na binu pa je legendarna pjevačica morala produžiti koncert za još nekoliko pjesama. Mnogobrojna publika Hanku je odmah nakon koncerta čekala uz zaštitne ograde, pa je nakon koncerta uslijedilo i fotografiranje s fanovima koje je potrajalo do kasno.