Crna hronika Udarno Vijesti

Hercegovina: Vatra izmiče kontroli

Požar na području Zubaca u petak navečer se širi prema selima Kraj, Potkraj i Grab, a približila se i selu Uvjeća, ali za sada ne ugrožava kuće, saznaje Srna u Teritorijalnoj vatrgogasnoj jedinici Trebinje.
Dužina požarne linije je oko 15 kilometara. Drugi požar u rejonu Zubaca stigao je blizu Zubačkih ubala gdje prijeti da zahvati visoku borovu i bukovu šumu, a jedan njegov krak širi se prema planini Orjen.

Danas poslijepodne na ovim požarištima angažovan je još jedan helikopter Oružanih snaga BiH i “air tractor” iz Crne Gore

Kako Srna saznaje u ljubinjskoj vatrogasnoj jedinici, veliki šumski požar na području Ljubinja zaprijetio je selu Bančići, a vatra se spustila u Popovo polje prema selima Orašje i Čavaš.

Vatrogasci tvrde da su podmetnuti požari u Hercegovini, u kojima je u proteklih nekoliko dana više od 3.000 hektara šume i niskog rastinja, i navode da je u petak samo na rejonu Zubaca izbilo sedam novih požara na različitim lokalitetima.

Iz trebinjske Civilne zaštite pozvali su policiju da djeluje preventivno i da ubrza otkrivanje lica koja su izazvala požare.

Srna/Informer.ba