BiH Vijesti

Himzo Selimović: Postoji potecijalna opasnost od terorizma

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović upozorio je da u svakoj zemlji, pa i BiH, postoji potencijalna opasnost od terorizma.

Vrlo je opasno zatvarati oči i biti nerealan u procjenama i minimizirati potencijalnu opasnost od terorizma“, istakao je Selimović.

Prema njegovim riječima, BiH je u specifičnoj situaciji jer je zemlja nedavno izašla iz rata, i velike su količine oružja i neeksplodiranih ubojitih sredstava dostupne pojedincima i grupama koje mogu predstavljati potencijalne terorističke prijetnje.

U BiH djeluju udarna i operativna grupa za borbu protiv terorizma i provodimo konkretne aktivnosti kako bismo bili što uspješniji u protivterorističkoj borbi, a sve to u čvrstoj saradnji s policijama zemalja u susjedstvu, regiji i šire“, rekao je Selimović za “Večernji list”, izdanje za BiH.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH pohvalio je saradnju policijskih institucija unutar BiH.

Sa zadovoljstvom mogu reći da je proteklih godina saradnja i koordinacija svih policijskih agencija u BiH podignuta na visok nivo. Čak se više ne može govoriti samo o saradnji, nego o zajedničkom radu policijskih agencija”, zaključio je Selimović.

 

Srna/Informer.ba