Region Top Vijesti

Hrvatska: Nastavlja se sanacija posljedica nevremena

Prema do sada prikupljenim informacijama, više desetaka osoba zatražilo je liječničku pomoć, dok je na kolovoze, vozila i druge objekte palo više stabala, odlomljenih grana i reklamnih panoa, te krovišta i nadstrešnica.

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke, jučer je u poslijepodnevnim i ranim večernjim satima zaprimilo više od 950 dojava građana koje su se odnosile na oštećenja prouzročena nevremenom.

„Prisutni smo na terenu i jučer i danas aktivno dajemo svoj doprinos i u smislu pomoći građanima, otklanjanja opasnosti, obavljanja očevida, sanacije šteta koje remete redovni tijek života građana s posebnim, od jutros, fokusom na regulaciju prometa na dijelovima gdje je zbog posljedica oluje ili tehničkih oštećenja semafora kao i neprohodnosti prometnica, on otežan“, saopćio je MUP Hrvatske.

Dvoje građana je uslijed jakog nevremena koje je zahvatilo grad Zagreb i Zagrebačku županiju, smrtno stradalo, a jedna osoba, vozač, stradao je u Novoj Gradišci.

“Molimo građane da obrate veću pozornost na situaciju oko sebe i kuda se kreću odnosno gdje parkiraju vozila, s obzirom na oštećenja stabala i zgrada zbog čega ne smijemo zanemariti mogućnost daljnjeg lomljenja pojedinih grana stabala te otpadanja dijelova krovišta, žbuke odlomljenih dijelova sa zgrada i drugih objekata.”

Također, MUP Hrvatske moli da se koliko je god to moguće, na minimalnu razinu svede kretanje ličnim automobilima kroz uži i širi centar grada sve dok se u potpunosti ne normalizira funkcioniranje prometne infrastrukture.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sazvao je vanrednu konferenciju za medije ispred Javne vatrogasne stanice Grada Zagreba kako bi izvijestio o posljedicama i toku sanacije šteta od olujnog nevremena.