Region Udarno Vijesti

VIDEO/ Hrvatska: Trajekt udario u obalu, najmanje devet povrijeđenih

Trajekt koji saobraća na liniji Jablanac – Mišnjak je nešto prije 18 sati udario u obalu na plaži Banja u Jablancu kod Senja, piše Index.hr.

Trajektu su vjerovatno otkazale upravljačke komande, nakon čega je skrenuo prema plaži punoj kupača. Brod se nasukao, ali je odmah odsukan.

Nekoliko ljudi od siline udarca je palo s trajekta. Prema informacijama DUZS-a, povrijeđeno je najmanje devetoro turista. Na trajektu je oštećeno nekoliko automobila, ali niko do putnika nije povrijeđen.

Ronioci pretražuju područje u potrazi za eventualnim žrtvama, jer se strahuje da ima i mrtvih.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture je saopćeno da su četiri lakše povrijeđena kupača vozilom Hitne pomoći prebačena u Dom zdravlja Senj.

Županijski centar 112 u Gospiću u 17:52 sati je primio dojavu da je trajekt udario u plažu Banje. O događaju su odmah obaviješteni MRCC 9155, PU ličko-senjska, Lučka kapetanija Senj, HMP Senj, JVP Senj. U pripravnost su stavljeni HMP Karlobag, Gospić i Crikvenica. O događaju su obaviješteni gradonačelnik Senja i župan Ličko-senjske županije.

Jablanac se nalazi u Ličko-senjskoj županiji, nedaleko od Senja. Naselje se nalazi u maloj luci u kojoj pristaju trajekti koji idu za otok Rab.

Informer.ba