BiH Vijesti

Ilidža – Od 23. do 25. septembra Simpozij infektologa BiH sa međunarodnim učešćem

U organizaciji Asocijacije infektologa u Bosni i Hercegovini, od 23. do 25. septembra, na Ilidži će biti održan 26. Simpozij infektologa Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem.

– Nosioci aktivnosti su infektolozi Klinike za infektivne bolesti KCUS.  Ovo će biti prva prilika od početka pandemije COVID-19 da se uživo sastanu i razmjene iskustva i stavove po brojnim pitanjima vezanim za aktuelnu situaciju infektolozi, radiolozi, internisti, mikrobiolozi, pedijatri, ljekari porodične medicine – izjavio je za Fenu prof. dr Rusmir Baljić, predsjednik Organizacionog odbora.

Učešće će uzeti ljekari iz Bosne i Hercegovine, Turske, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore, njih oko 200.

– Svoj dolazak su najavili i predsjednici udruženja infektologa iz Srbije i Makedonije, te će ovo biti prilika da se dogovori nastavak saradnje kao i zajedničko učešće na sličnim skupovima u regionu. Na simpoziju će biti prezentirana aktuelna saznanja i dosadašnja iskustva sa COVID-19, majmunskim boginjama, ali i drugim infektivnim bolestima koje i dalje pogađaju populaciju – kazao je Baljić.

Otvaranje simpozija je predviđeno za 23. septembar u 18.00 sati, u hotelu Hollywood Ilidža.

Fena/Informer.ba