Svijet Top Vijesti

Inspektor koji je pod istragom pronađen mrtav

Viši južnokorejski policijski inspektor koji je bio pod istragom u vezi sa smrtonosnim stampedom u u Seulu za Noć vještica, u kojem je zgnječeno i smrtno stradalalo preko 150 ljudi, pronađen je mrtav u svom domu, javlja CNN.

Kako javlja CNN, južnokorejska policija kaže da je inspektorovo beživotno tijelo pronašla njegova porodica, u 12:45 po lokalnom vremenu. Policija kaže da istražuje okolnosti smrti.

Vijest o njegovoj smrti došla je nakon što su istražitelji izvršili raciju u uredima policijske stanice u okrugu Yongsan.

Riječ je o policijskoj stanici koja je zadužena na nadzor noćnog života u kvartu Itaewon, gdje se dogodila tragedija na Noć vještica.

Ljudski stampedo se dogodio u kvartu s vrlo uskim ulicama, a svjedoci kažu da su gužve u ulicama, a koje nemaju više od četiri metra širine, bile tolike da su otežavala kretanje i disanje.

U javnost je izašao podatak da su građani policiji prijavili sve veće gomilanje ljudi i to satima prije nego što su zabilježeni prvi smrtni slučajevi.

U stampedu u Seulu poginule su 154 osobe unutar prepune zone noćnog života u četvrti Itaewon.

Južnokorejski predsjednik, Yoon Suk-yeol, proglasio je nacionalnu žalost i izrazio saučešće zbog žrtava, te poželio brz oporavak ozlijeđenima.

– Ovaj slučaj je zaista tragičan. Tragedija i katastrofa koja se nije smjela dogoditi,  ipak se dogodila u srcu Seula – rekao je u izjavi.

 

Fena/Informer.ba