Svijet Udarno Vijesti

Irska: Nekoliko sati prije dolaska kraljice Elizabete kraj Dublina pronađena bomba

Irska vojska istražuje još jedan sumnjiv paket pronađen u Inchicoreu, u Dublinu. Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije ističe kako će se posjeta kraljice Elizabete Irskoj normalno održati, usprkos pronađenoj bombi.

Bomba ručne izrade pronađena je u prostoru za prtljagu u jednom autobusu u blizini Dublina i onesposobljena kontroliranom eksplozijom, saopćila je irska vojska, nekoliko sati uoči povijesnog dolaska britanske kraljice Elizabethe II. u posjetu Irskoj

Bomba je pronađena jučer u autobusu u gradu Maynoothu, 25 kilometara od Dublina. Vojni pirotehničari uništili su je kontroliranom eksplozijom i njezine ostatke predali policiji zbog istrage, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, u ponedjeljak je Scotland Yard dobio kodiranu poruku od disidenata IRA-e, a Londonska policija uništila je napušteni kovčeg u kontroliranoj eksploziji. Irska policija ističe kako se njihovi planovi za osiguranje posjeta kraljice neće mijenjati i kako će biti na vrhunskom nivou, prenosi Sky News.

Radi se o posjeti za koju je velik broj stanovnika Irske mislio da nikada neće doći, javlja CNN. Kada kraljica Elizabeta II. dotakne tlo u Dublinu, obilježit će pomirenje između dvije susjedne Zemle, przenosi Hina.

Irska policija u svrhu kraljičine sigurnosti angažirala je četiri tisuće ljudi. Radi se o prvoj posjeti takve vrste od neovisnosti Irske. Kralj George V. bio je zadnji koji je posjetio Irsku u ime Velike Britanije davne 1911. godine, kada je Irska još uvijek bila dio Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi.

 

Fena/Informer.ba