BiH Udarno Vijesti

Ismeta ef. Spahića: Lagumdžija i Musić vode bitku protiv vjere, izgubit će!

Uspjeli smo da zaustavimo najezdu ateizma i crvenih kmera, koji su bili krenuli prema našoj vjeri.

 

Zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH hafiz Ismet ef. Spahić kazao je u hutbi u Begovoj džamiji, aludirajući na poznati slučaj “vjeronauka”, da su bosanski muslimani mubarek mjesec redžep, koji je nastupio danas, dočekali s jednom velikom pobjedom!

Uspjeli smo, poručio je, da zaustavimo “najezdu ateizma i crvenih kmera, koji su bili krenuli prema našoj vjeri”. Ali, takvi još nisu otjerani i nastavit će napadati islam.

– Uzvišeni Allah dž. š. kaže: “Oni će se boriti da vas odvrate od vaše vjere, ako budu u stanju”. Ovo je samo prvi korak, koji nas poziva da budemo oprezni. Allah dž. š. kaže: “Vjernici budite oprezni, nastupajte svi skupa i u skupinama, nemojte da se dijelite”. U pretprošloj hutbi ja sam dobro identificirao odakle to zlo dolazi. Onaj jadni ministrić (Emir Suljagić) je samo isturen, žrtvovana ovca “- kazao je hafiz Spahić s minbera, te nastavio:

” A pokazalo se da to vodi gospodin Zlatko Lagumdžija i njegov Fikret Musić (premijer Kantona Sarajevo, op. a.). Njih dvojica vode tu bitku protiv vjere! Ali, ja im poručujem, izubit će sigurno. Jer, bilo je i gorih. Bio je Stanjin koji je sve harčio, pobio je šest miliona svojih ljudi u Sibiru, pa je izgubio bitku protiv vjere. A tako će i oni, poručujem im ja”.

Nadalje, hafiz Spahić je dodao da mu je žao ministra Suljagića jer je on “hudnik, čovjek koji nema svoje “ja” i igrač u rukama drugih”.

“Vratili mu mandat, kobajagi. Evo ti mandat, nastavi dalje da govoriš našim ustima… Mi smo u mubarek mjesecu kada musliman mora biti čvrst. Allah dž. š. kaže: “Morate se boriti protiv mušrika (ar. – nevjernika ), stalnom borbom, kao što se oni protiv vas bore”. Znajte da je Allah dž. š. uz vas. Nisi sam! Ne možemo ništa bez Allaha dž. š., braćo moja. Posebno gdje živimo ja i ti. Bože, porazi naše neprijatelje i neprijatelje vjere. Svi su naši neprijatelji i neprijatelji vjere. Nema razlike među njima. Ne može neko biti neprijatelj samo vjeri. On je i meni i tebi neprijatel”,  istakao je hafiz Spahić, prenosi Dnevni avaz.

 

 

Informer.ba