Region Udarno Vijesti

Ispovijest srpske prostitutke: Otišla sam na Kosovo da bih prehranila djecu

” Otišla sam da bih prehranila porodicu. Obećavali su mi da ću raditi kao hostesa u jednom klubu. Onda su mi uzeli dokumenta i prisiljavali na prostituciju. Tukli su me, držali vezanu, snimali telefonom, a onda su mi rekli da će sve pokazati mojoj porodici ako ne pristanem da radim sve što mi kažu. Iz tog pakla nema izlaza” – kroz suze priča za “Blic” Z. S. (32) iz Kruševca, koja radi kao prostitutka u jednom klubu između Prištine i Kosovske Mitrovice.

Kada se iz Prištine krene ka Kosovskoj Mitrovici, na oko 15 kilometara, na izlazu iz šume, s desne strane puta je noćni striptiz klub. Unutra glasna muzika, prigušena svjetla, nekoliko stolova, drveni šank, velika gužva.

 

Ovaj klub je nadaleko poznat po prostitutkama, a kako kažu u Prištini, gazde plaćaju lokalnoj policiji “kako bi ih pustili da rade”.
Soba ukopana sprat ispod zemlje. Oko četiri kvadrata, stali krevet, orman i kupatilo. Srpkinja Z. S. sjeda na kauč i kreće da se skida, bez riječi. Tek nakon objašnjenja da želimo da razgovaramo s njom, kreće priču.
” Ovi ljudi nisu naivni. Sve su to kriminalci iz Albanije. Drže nas ovdje zatočene, niko im ništa ne može. Ja sam dvoje djece i muža ostavila misleći da ću ovdje da zaradim neki novac. Onda su me prisilili da radim ovo. Kontakt sa porodicom imam samo tako što im svakog mjeseca pošaljem kovertu sa novcem. Ne daju mi da pričam sama telefonom. Nekoliko puta sam pokušavala da se ubijem, ali se sve nadam da ću se jednom izvući iz ovoga” – kroz plač priča Z. S, za Blic.

 

 

Informer.ba