Svijet Udarno Vijesti

Istraga: Strauss-Kahn primorao sobaricu na oralni, a potom i analni seks?

Sobarica u njujorškom hotelu, za čije je silovanje optužen predsjednik Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn, nazvala je svog brata nakon napada i rekla mu kako joj je “neko učinio nešto grozno”, objavili su mediji.

Kako je preneo britanski “Daily Mail”, sobaričin brat, koji radi kao upravnik jednog restorana u četvrti Harlem, dobio je poziv od nje jedan sat nakon napada. Ona mu je kroz suze ispričala šta se dogodilo i kako ju je francuski multimilioner zaključao u sobu hotela “Sofitel”, te je dvaput napao.

Sestra je bratu rekla i kako je on prvi član porodice kojeg je obavijestila o tome da su je silovali, nakon čega joj je on odgovorio da nikome ne govori o tome i da odmah nađe advokata koji će je zastupati.

“Ona je vrijedna žena koja je samo žrtva. Niko ne bi trebao prolaziti kroz takve stvari“, rekao je za britanske novine njen neimenovani brat.

Dodao je da se njegova sestra sada osjeća dobro, te da je “na sigurnom mjestu i tamo će ostati”.

“Imamo povjerenja u američki pravosudni sistem. Želimo da napadač bude izveden pred lice pravde i da pravda bude zadovoljena”, istakao je brat napadnute sobarice, čije se ime takođe čuva u tajnosti zbog pravnih razloga.

Njen advokat Jeffrey Shapiro se oglasio i rekao da njegov klijent “samo govori istinu”. Šapiro je dodao da žrtva nije znala ko je čovjek koji ju je napao i da je to doznala tek nakon dva dana.

Poslije njenih optužbi javio se niz žena koje su francuskog političara optužile za seksualno napastovanje. Među njima je i francuska novinarka Tristan Banon, koja tvrdi da ju je Strauss-Kahn pokušao silovati u njegovom stanu, dok je radila intervju s njim.

Do medija su došli detalji istrage pa su precizirane i optužbe za koje se tereti dosadašnji čelnik MMF-a. Rečeno je da je Francuz sobaricu prvo primorao na oralni, a prema nekim izvorima potom i na analni seks. Tabloid “The New York Post” je objavio da je žrtva živjela u Bronxu, u stanu namijenjenom isključivo porodici oboljeloj od AIDS-a, ali je naveo kako ne može potvrditi da je ona oboljela od te bolesti.

U međuvremenu je objavljeno da je Strauss-Kahn, koji se nalazi u njujorškom zatvoru Rikers Island, pod 24-očasvnim nadzorom čuvara kako ne bi počinio samoubistvo. Razlog tome sigurno je nešto što jeStrauss-Kahn učinio ili rekao tokom razgovora sa zatvorskim psiholozima, ali ne zna se o čemu je tačno riječ.

Električna brava na vratima sobe hotela “Sofitel” u kojoj je Strauss-Kahn, kako tvrdi američko tužilaštvo, silovao sobaricu mogla bi biti ključan dokaz za to šta se doista dogodilo, objavio je “The New York Times”.

Brava se, kao i u većini boljih hotela u SAD i na svijetu, otvara s karticama čija se magnetna traka provuče kroz čitač i tako se zabilježi vrijeme svakog otvaranja vrata, njihova zatvaranja ili kada su ostala odškrinuta.

Evidencija o tome kada je sobarica sa svojim ključem otvorila vrata, koliko dugo su ona bila odškrinuta, a potom ponovo zatvorena, mogla bi biti presudna za rekonstrukciju zbivanja u sobi, piše “The New York Times”.

 

Informer.ba