Crna hronika Udarno Vijesti

Istraga višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja kćerke u Bihaću: Sin razotkrio i prijavio oca

S. K. iz Bihaća, koji je prije nekoliko dana uhapšen zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja kćerke, smješten je istražnu jedinicu KPZ-a Luke – Bihać, a nakon što mu je Kantonalni sud u Bihaću, na zahtjev Tužilaštva USK-a, odredio jednomjesečni pritvor.

Portparol Tužilaštva USK-a Adnan Tulić potvrdio nam je da je osumnjičenom određen pritvor, te istakao da je po pitanju svih drugih informacija Tužilaštvo zauzelo stav da ih neće davati zbog dobrobiti i zaštite žrtve.

S. K, inače medicinski laborant, podsjećamo, priveden je u zgradi Poliklinike Doma zdravlja u Bihaću, gdje je radio, nakon što su istražitelji prikupili nepobitne dokaze protiv njega.

Nezvanično se moglo čuti da je on kćerku zlostavljao od njene 6. godine, konstantno, više od 16 godina, te da je to snimao i čuvao te materijale. Žrtva se, navodno, nedavno povjerila prijateljici, koja je potom razgovarala sa njenim bratom, a koji je kasnije pronašao dokaze i prijavio oca ga policiji.

U Bihaću građani su zgroženi ovim što se desilo, djevojka i njena majka su trenutno smještene u sigurnu kuću, a Tužilaštvo sprovodi istragu i priprema predmet protiv S. K.

 

Oslobođenje.ba/Informer.ba