BiH Top Vijesti

Izbori za načenika općine Stari Grad – Do 11 sati glasalo 9,74 posto građana

Na današnjim prijevremenim izborima za načelnika općine Stari Grad u Sarajevu, do 11.00 sati je na birališta izašlo 9,74 posto građana s pravom glasa, izjavila je predsjednica Općinske izborne komisije Nevzeta Mulalić.

Zasad nema nikakvih sigurnosnih problema, ali ono što je dodatni problem Općinskoj izbornoj komisiji je odustajanje članova biračkih odbora. Danas, u izbornom danu, odustalo je njih šest, a jučer više od deset, kazala je Mulalić.

Ovaj problem se rješava u hodu imenovanjem članova čija imena su na rezervnoj listi, rekla je također predsjednica Općinske izborne komisije.

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu održavaju se nakon što je dosadašnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić uhapšen ove godine u maju zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela.

Izborni takmaci za novog načelnika su Irfan Čengić iz Socijaldemokratske partije BiH i Dženan Selimbegović iz Stranke demokratske akcije.

Čengić je glasao  na njegovom biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Vrhbosna“, a Selimbegović na sarajevskom Ekonomskom fakultetu.

Čengić je glasao  na njegovom biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Vrhbosna“, a Selimbegović na sarajevskom Ekonomskom fakultetu.