Crna hronika Region Top Vijesti

Izjava Pere Martinovića- djeda ubijenih mališana u Cetinju

Photo by: BN Tv

Djed ubijenih mališana je izjavio kako nikakve svađe nije bilo između njegovog sina i Vuka, počinioca strašnog zločina, te demantovao pisanja da je njegova porodica bila dužna ubici.

“Nije ubio samo moje unuke i snahu, on je ubio sve nas. Mojim unucima je otkinuo glavu karabinom. Svima je pucao u glavu. Makar da nam je jedno dijete ostavio”, kaže djed za Kurir nakon sahrane unuka i snahe Nataše (35).

“Moj sin Miloš, snaha Nataša i unuci živjeli su kod njega kao podstanari. Meni su Borilovići rođaci. Nikakve svađe nije bilo između njih, kao što se priča. Sve je to laž. Ma, gorke riječi nije bilo. Sve je bilo normalno. Moji su bili dobri s njihovom djecom, ništa nije slutilo na ovo zlo”, priča.

Pero tvrdi da je napadač par dana prije masakra odveo svoju porodicu u Tivat i da se jako čudno ponašao u posljednje vrijeme. Prebio je kolegu, oštetio mu automobil i gađao kuću. To sve je vlast zatajila.

Na pitanje da li nekoga krivi za smrt svojih bližnjih, rekao je da nema koga kriviti. Da je napadač živ, to bi sve promjenilo, a ovako nema koga kriviti.

Majka napadača je izjavila kako ne može shvatiti da je njen sin počinio tako strašan zločin i kako nije bio ni s kim u bilo kakvoj svađi, niti je bio psihički bolesnik.