BiH Top Vijesti

Izvještaj MUP-a Kantona Sarajevo: Evidentirano 12 pijanih i osam vozača bez dozvole

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja 12 vozača zbog upravljanja automobilom pod dejstvom alkohola i otkrila osam koji su upravljali vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, juče je jedan kontrolisani vozač imao zabranu upravljanja motornim vozilima, jedan je vozio neregistrovani automobil, a trojica neispravna vozila.

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je jedna djevojka poginula, a dvije teško povrijeđene, održan je sastanak policijskih čelnika u Federaciji BiH i Kantonu Sarajevo na kojem je zatraženo od svih uprava policije da pojačaju saobraćajne kontrole, a da će im na ispomoć biti stavljene i policijske snage Federalne uprave policije.

Zatraženo je da se po hitnom postupku započne izrada novog Zakona o osnovima bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, osoba inicijala A.B. (27) naletio je u petak uveče automobilom na tri djevojke na pješačkom prelazu na Marijin Dvoru u Sarajevu. Tom prilikom je jedna djevojka poginula, a dvije su teško povrijeđene.

A.B., koji je upravljao vozilom pod uticajem alkohola i nije imao položen vozački ispit, predat je sinoć u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Građani će se večeras okupiti na mjestu stradanja 25-godišnje doktorice i njenih prijateljica, a za danas je zakazana i vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo.