Region Udarno Vijesti

Jagodina u Srbiji: Svakom novorođenom djetetu 1.200 eura

Svako novorođeno dijete na području Jagodine u Srbiji, od 1. juna do kraja decembra slijedeće godine, bez obzira koje je po redu, dobiće iz budžeta grada 1.200 eura, izjavio je gradonačlenik Jagodine Dragan Marković – Palma.

“Cilj nam je da povećamo natalitet”, rekao je Marković u petak uveče na svečanosti otvaranja Doma kulture u selu Šuljkovac oko 11 kilometara od Jagodine.

Posljednih šest godina, svako novorođeno dijete grad daruje sa po 200 eura, a oko 40 djece na teritoriji grada, koja su bila treće, četvrto ili neko slijedeće, prima po 200 eura mjesečno do punoljetstva, podsjetio je Marković.

On je istakao da je jedan od mnogih načina borbe protiv bijele kuge na području Jagodine i organizacija petodnevnog ljetovanja krajem septembra, u Grčkoj za oko 150 momaka starijih od 38 godina iz Jagodine i oko 200 djevojaka koliko ih se prijavilo iz cijele Srbije.

Za njih organizujemo susret i prvo upoznavanje 20. augusta u restoranu “Tigar”, a uz večeru smo im pripremili i bogat program te večeri, ali i narednog dana, kao i prenoćište o trošku grada u hotelu “Jagodina”, dodao je Marković.

“Očekujemo od tog ljetovanja da Jagodina ima bar 50 sklopljenih brakova više nego prije odlasaka u Grčku“, rekao je Marković, prenosi Tanjug.

 

Informer.ba