BiH Društvo Najava Vijesti

Javno predavanje Fikreta Čauševića o ruskoj agresiji na Ukrajinu

Javno predavanje Fikreta Čauševića pod nazivom “Geopolitičke i ekonomske posljedice američko-kineskog rivalstva i ruske agresije na Ukrajinu” održat će se u ponedjeljak u Hotelu “Bristol” u Mostaru s početkom u 20.30 sati.

Javnim predavanjem Safeta Hadžimuhamedovića “Zajednička bosanska tradicija i ideologijske fantazije o njenoj nemogućnosti”, održanim u nedjelju, 31. srpnja, počeo je program Sedamnaeste internacionalne konferencije “Jedinstvo i razlike u Europi”, a večerašnje predavanje otvoreno je za članove i prijatelje Međunarodnog foruma Bosna (MFB), medije i širu javnost, a priopćeno je iz MFB-a.

“Uvidi u geopolitičke prilike svijeta ubrzano se mijenjaju. Svako zaostajanje znači i nužno sukobljavanje s realnošću. Nema i ne može biti dijelova svijeta koje te promjene ne obuhvaćaju. Odnosi SSSR/Ruske Federacije i svijeta liberalne demokracije određivali su prilike svijeta do kraja 20. stoljeća. Činilo se da je ta bipolarnost trajna, ali nakon što je nakratko nestala, dramatično je iznova nametnuta u ovom vremenu, ali s novim rivalstvima. Agresijom Ruske Federacije na Ukrajinu pokrenuti su procesi mijenjanja političkih i ekonomskih prilika svijeta, ali i svih drugih. Je li moguće predvidjeti posljedice tih promjena? Na koji način će one utjecati na bosanskohercegovačke prilike? O tim i drugim pitanjima geopolitičkih promjena govorit će jedan od najuglednijih ekonomista iz naše zemlje u svijetu Fikret Čaušević”, navode iz Međunarodnog foruma Bosna.

Predavanje će moderirati Foruma Rusmir Mahmutćehajić.

 

Fena/Informer.ba