Svijet Udarno Vijesti

Je li ovo najgori slučaj zlostavljanja životinja ikad?

Otkriće psa koji je živ zakopan nakon što mu je u glavu ispaljeno 40 metaka iz sačmarice alarmiralo je vlasti Malte na reformu o strožim zakonima za zaštitu životinja.
Mješanac Star preživio je neviđenu torturu, piše Daily Mail. Spasioci su ga pronašli u blizini grada Birzebbuga. Čuli su cviljenje koje je dolazilo ispod drvenih dasaka. Podigli su ju i vidjeli zakopanog psa kojem je iz zemlje virila samo njuška.

Kad su ga otkopali, vidjeli su da životinja ima zavezane šape i njušku te da je nekoliko puta pogođen sačmaricom. Veterinari su nesretnoj životinji izvadili čak 40 zrna sačmarice iz lobanje te nisu mogli vjerovati da je preživjela takvu torturu.

Vlasti Malte nakon ovako okrutnog iživljavanja nad životinjama odlučile su uvesti strože kazne za zlostavljače. Naime, trenutno je najviša propisana kazna godina dana zatvora ili novčana kazna od 46,500 eura. Udruge životinja zgrožene su najnovijem slučajem zlostavljanja te se spremaju održati tihi prosvjed.

I građani koji nisu u udrugama za zaštitu životinja ogorčeni su ovakvim iživljavanjem. Preko Facebooka i peticija traže od policije da zlostavljača što prije preda rukama pravde. Lokalni je zlatar ponudio nagradu od 250 eura onome ko javi informaciju koja će dovesti dohapšenja.

 

 

Informer.ba