BiH Top Vijesti

Jednomjesečni pritvor za uhapšenog koji je zapalio Mevlidu Linić

Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor za S.L., iz Bosanskog Petrovca, zbog pokušaja ubistva starice Mevlide Linić (81), a ovaj događaj se desio prije desetak dana.

Konkretno Tužilaštvo je navelo da smatra da postoji opasnost da će boravkom na slobodi osumnjičeni uticati na svjedoke, te da postoji opasnost da će ponoviti, odnosno dovršiti pokušano djelo, kao i da bi boravak na slobodi osumnjičenog rezultirao stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda.

Pomenuta starica je, u večernjim satima, na kućnom pragu fizički napadnuta, pri čemu je zadobila teške tjelesne povrede, uključujući i lomove kostiju. Nadapaču to nije bilo dovoljno, te je staricu polio benzinom i zapalio, pa je zadobila i teške opekotine i samo je pukom srećom preživjela.

Trenutno je smještena u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i van je životne opasnosti, a u međuvremenu dala je i iskaz policiji. Istražni organi su nakon provedene istrage priveli S.L. za kojeg se ispostavilo da je blizak rođak starice, a pretpostavlja se kako je motiv ovoga djela bilo koristoljublje, jer je znao za žena ima dobru penziju.

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona nastavlja istragu u ovom predmetu, a cijeli događaj duboko je uznemirio građane Bosanskog Petrovca.