Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Paket-bomba bio adresiran na predsjednicu suda i stigao iz Žepča

Paket sa bombom, koji je jutros dostavljen u Sud BiH, bio je adresiran na predsjednicu te institucije Medžidu Kreso, saopšteno je iz Balkanske istraživačke mreže (BIRN).

Paket je stigao iz Žepča i poznat je identitet pošiljaoca, ali iz Odjeljenja za informisanje Suda za sada ne mogu da otkriju njegovo ime i prezime.

Portparol Suda Manuela Hodžić rekla je da je u pošiljci naslovljenoj na predsjednicu Suda na ulazu detektorom otkrivena bomba.

Na lice mjesta stigli su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), federalne i kantonalna policija. Urađena je forenzička analiza, uzeti su otisci prstiju. Nama je poznat identitet osobe koja je poslala paket, ali u interesu istrage ne možemo reći o kome je riječ“, navodi Hodžićeva.

Prema njenim riječima, pošiljku je dostavio kurir na mjesto gdje se obavlja kontradiverziona kontrola prilikom ulaza u Sud BiH, koji je u sastavu kompleksa pravosudnih institucija.

Hodžićeva je navela da je većina sudija trenutno na godišnjem odmoru, ali da je Kreso došla na posao kada je saznala za prijem pošiljke.

U toku je sastanak policijskih struktura povodom ovog slučaja.