Crna hronika Udarno Vijesti

Kako je Zika došao do dionica “Ključa”

Na Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje zločinačkoj organizaciji na čelu sa Zijadom Turkovićem, koja se tereti za monstruozne likvidacije, međunarodnu trgovinu narkoticima, pljačku 2,5 miliona maraka iz sarajevskog aerodroma, otimanje dionica fabrike čarapa “Ključ” te pranje novca.

Svoj nalaz i mišljenje dao je i Hamza Žujo, vještak medicinske struke, koji je iznio nalaze na osnovu medicinske dokumentacije, a na okolnosti pokušaja ubistva Dragana Perišića Bejbija i Mensura Aličevića.

Kao prvi svjedok pojavila se Aranka Maldinić, koja je dala iskaz na okolnosti protivpravnog sticanja dionica fabrike “Ključ”. Svjedokinja je opisala na koji način su Turković i Muamer Zahitović Ševrtko prisilili Nijaza Zulića, fiktivnog vlasnika dionica da ih prepiše na Turkovićevo ime.

Zulić se također pojavio kao svjedok te je do u detalje opisao okolnosti pod kojim je prepisao dionice. Svjedočili su i uposlenici brokerske kuće “Uni Konsalting”, Mirsad Škaljić te Jasminka Ćoso.

Na sudu se danas pojavio i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, koji je svjedočio na okolnosti nelegalnog izdavanja rješenja i dozvole za postavljanje ljetnje bašte na zelenoj površini iza Vijećnice, koje je izdato u vrijeme kada on nije bio načelnik Općine.

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba