Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Karkin: Ko god je ovo uradio seljak je i papak koji ne zna koliko vrijedi ‘buba’. Njemu je ‘bmw’ pojam!

”Paljenje mojih auta je klasična opomena da mi se može nešto desiti ukoliko ne otkažem odbranu Zijada Turkovića. Neću odustati”, poručio je advokat Fahrija Karkin na konferenciji za novinare koju je organizirao u povodu paljenja automobila “bmw” čiji je on vlasnik

Karkin nije želio “upirati prstom” u moguće počinitelje, ali je rekao da “to može biti bilo ko iz “podzemlja” ko je spomenut u negativnom kontekstu na suđenju Zijadu Turkoviću“.

“Ono što 100 posto znam je da to nisam uradio ja jer je riječ o mojoj imovini, a i bio sam kući s porodicom u vrijeme kad je izvršeno ovo djelo, a nije ni Zijad Turković jer je on u zatvoru. Svi ostali su mogući krivci”, kazao je Karkin.

Novinare je obavijestio da je službenim uviđajem utvrđeno da je požar podmetnut. Korištena je  zapaljiva tekućina. Zapaljene su gume na “bmw-u”, a onda je vatra zahvatila zadnji dio ovog automobila. Visoka temperatura uzrokovala je i pucanje laka i prozorskog stakla na “oldtimeru” “bubi”.

Automobili su bili parkirani ispred Karkinove ljetne kuće na Zmajevcu. Vatrogasci su, po Karkinovoj ocjeni, bili nespremni te su požar uglavnom gasili mještani i Karkinove komšije.

“Ko god je ovo uradio seljak je i papak koji ne zna koliko vrijedi “buba”. Njemu je “bmw” pojam“, kazao je Karkin.

Poručio je da je advokatura dio pravosuđa i da je ovim napadom na njega napadnuta i advokatura.

“Kada se prijeti sudijama i tužiocima svi su na nogama. Advokati su ostavljeni da se sami snalaze“, dodao je Karkin te istakao da će već danas pojačati ličnu pratnju koju je imao i do sada te da “neće dozvoliti da mu se bilo šta desi”.

Zaključio je da sumnja da će policija ikada naći počinitelje.

 

Fena/Informer.ba