BiH Top Vijesti

Kod Konjica pronađena plantaža indijske konplje, uhapšene dvije osobe

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), u srijedu, su pod nadzorom  (HNŽ) – Područnog tužiteljstva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uhapsili osobe inicijala M. G. (1988.) i Ž. G. (1954.) s područja općine Konjic.

Osobe se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i kaznenog djela „neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje“, navodi se u priopćenju FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Konjicu obavljen je pretres pokretne i nepokretne imovine, te zemljišnih parcela koje koriste osumnjičene osobe, kojom prilikom su do sada pronađene tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje, više od 30 kilograma osušene zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu kanabis i veća količina zeljaste materije spremne za sušenje, a koja asocira na opojnu drogu kanabis, tri puške, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa kaznenim djelima.

Navedene osobe sumnjiče se da su određeno vremensko razdoblje, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodila i neovlašteno stavljala u promet.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predane nadležnom tužiteljstvu, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

 

Fena/Informer.ba