BiH Vijesti

Komšić otvorio 2. memorijalni turnir ‘Maja Đokić’ u Skenderiji

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, na poziv Odbojkaškog kluba ‘Bosna’ iz Sarajeva, otvorio je 2. memorijalni turnir “Maja Đokić” u Skenderiji.

 

Turnir se održava u čast bivše odbojkašice ovog kluba, Maje Đokić, koja je poginula prije 27 godina u opkoljenom Sarajevu, a okuplja mlade odbojkaše iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Komšić je otvorio turnir zajedno sa Majinim bratom Igorom, poručivši da je ovaj turnir od velikog značaja i nosi simboličnu poruku.

– Sarajevo je prepuno simbola stradnja nevinih ljudi u proteklom ratu, djece, što je najgore. Maja je jedan od tih simbola. Nažalost, Maja nije sa nama već 27 godina, a njeni roditelji i porodica najbolje znaju kako je živjeti sa tom bolnom činjenicom. U tragediji koja je Majinu porodicu zadesila pred sami kraj rata satkane su sve tragedije i besmisao ratova. Ne smijemo nikada zaboraviti našu djecu, trebamo čuvati sjećanje na njih, na Maju. S vremena na vrijeme svi mi u BiH se trebamo prisjetiti šta se sve dešavalo u periodu od 1992. – 1995., koliko je nevine djece stradalo u tom paklu rata i šta je sve izgubljeno – istaknuo je Komšić.

On je čestitao organizatorima i zahvalio im što ovim događajem čuvaju sjećanje na Maju i sve stradale sugrađane, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Fena/Informer.ba