BiH Kultura Top Vijesti

Koncertom ‘Sarajevo ljubavi moja’ večeras otvaranje nove umjetničke sezone Narodnog pozorišta

Koncertom “Sarajevo ljubavi moja” u izvedbi solista i hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS), uz pratnju Sarajevske filharmonije i benda Muzičke produkcije BHRT-a, večeras će biti otvorena nova umjetnička sezona 2022./2023. te pozorišne kuće.

 

Koncert će biti izveden na Trgu “Susan Sontag” u okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice!”.

“Sarajevo ljubavi moja” predstavlja sjećanje na značajna i popularna muzička djela iz zlatnog doba sarajevske muzičke scene. Solisti i hore Opere NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Ranko Rihtman, te bend Muzičke produkcije BHRT-a izvest će neke od najpopularnijih pjesama, “Sarajevo ljubavi moja”, “Gori vatra”, “Sarajevo će biti”, “Plima”, “Ima neka tajna veza”, “Da sam ja netko”, “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo” i mnoge druge.

Nove aranžmane za bezvremenske hitove potpisuju maestro Ranko Rihtman i muzički producent Adnan Mušanović.

Ulaznice za koncert “Sarajevo ljubavi moja” su besplatne.

Program Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice!” održava se na javnim prostorima sarajevskih općina, pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do oktobra.

Projekat je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj je približiti kulturu i umjetnost građanima kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu.

 

Fena/Informer.ba