Crna hronika Top Vijesti

Kontroverzni Andrew Tate na meti novih optužbi

Nakon što je krajem prošle godine uhapšen kontroverzni influenser Andrew Tate (36), ne prestaju se nizati optužbe na njegov račun.

Nakon što mu se na teret stavljalo vrbovanje i eksploatacija žena prilikom hapšenja 30. decembra prošle godine, sada sa Tate suočava sa dodatnim problemom.On je navodno djevojke zaposlio da rade kao glumice ispred web kamera i označavao ih na tijelima natpisom: “U vlasništvu Tatea”.

U najnovijem šokantnom razvoju slučaja koji je užasnuo javnost, policijski izvori rekli su za “The Times” da je on bio umiješan u rad bande koja se bavi trgovinom ljudima i nasiljem.

List je objavio da su te oznake tintom ili ‘žigovi’ pronađeni na Rumunkama koje rade za grupu, kao i na 22-godišnjoj Amerikanki koja je optužila Tatea da ju je silovao prošle godine.

Sebastian Vieru, poslovni partner Tatea, sugerisao je da označavanje nije bilo ništa posebno, te ga je usporedio sa ženama koje ponosno nose tetovaže imena svojih partnera.

“Kada imate 100 svojih djevojaka, ne morate prisiljavati nijednu ženu na bilo šta”, rekao je Vieru za The Times.

I pored hapšenja, Tateov advokat jasno je dao do znanja da njegov klijent negira sve optužbe protiv njega. Tate je svoju operaciju preselio u Rumuniju 2017. godine.