Region Udarno Vijesti

Kosor poručila Tadiću: Kada vaš ministar polaže vijenac na grob krvoloka Miloševića onda šutite

Predsjednica vlade Hrvatske Jadranka Kosor je, komentarišući reakcije predsjednika Srbije Borisa Tadića na njenu posjetu Kosovu, danas rekla da ne misli da se tu radi o diplomatskom ratu i naglasila da je negovanje dobrosusjedskih odnosa opredjeljenje službene hrvatske politike koje smatra vrlo jasnim.

Ona je prilikom boravka na Korčuli novinarima izjavila da je nebrojeno puta istakla da će Hrvatska “itekako podupirati evropski put svih susjeda, pa tako i Srbije” i dodala da su “u tom smislu dati vrlo jasni znakovi”.

“Nije dobro i hrvatska vlada neće prihvatiti bilo kakva mješanja u unutarnju politiku Hrvatske. Mi imamo pravo da radimo na projektima za koje mislimo da su važni. Činjenica je da, kada se govori o Kosovu, da ga je Hrvatska priznala i ako imamo svoj privredni interes da dodatno jačamo privrednu saradnju s Kosovom onda ćemo to i činiti”, istakla je Kosor, a prenijela Hina.

Ona je zanimljivim ocijenila to što “predsjednik Tadić govori o njenom nedemokratskom ponašanju”.

Kosor je navela da je Tadić prošle godine tražio da se zabrani da Hrvatska slavi Dan pobjede – “dan koji je za svakog Hrvata i Hrvaticu i svakog građanina Hrvatske od posebne važnosti”.

“Ove godine (Tadić) je govorio o oružanom sukobu na prostoru Hrvatske, ali nije govorio istinu o historijskim činjenicama. Ovdje se nije radilo o oružanom sukobu, već je Hrvatska bila žrtva Miloševićeve velikosrpske agresije, a tenkovi su iz Beograda krenuli da razaraju Vukovar”, rekla je Kosor.

Ona je primjetila da Tadić istovremeno ne vidi ništa loše u tome da njegov ministar u vladi polaže vijenac na grob Slobodana Miloševića, tiranina i krvoloka, koji je odgovoran za Srebrenicu, za razaranje u Hrvatskoj i BiH i za druge zločine.

Premijerka je zaključila da je Hrvatska Olujom – oslobodilačkom akcijom pomogla da se otvore demokratski procesi u Srbiji.

“Mi tu državu (Srbiju) doživljavamo kao prijateljsku susjednu državu, gradit ćemo i dalje mostove, ali ćemo voditi svoju unutrašnju i spoljnu politiku”, poručila je Kosor.

 

Tanjug/Informer.ba