Region Udarno Vijesti

Kriza na Kosovu: Razgovori predstavnika EU i Srbije bez rezultata

Sastanak posrednika EU-a Roberta Coopera s predstavnicima srbijanske vlade Goranom Bogdanovićem i Borisavom Stefanovićem u Raškoj na jugu Srbije, u blizini granice s Kosovom, završen je u ponedjeljak bez rezultata, a razgovori o pronalaženju rješenja za krizu na sjeveru Kosova nastavit će se u utorak.
“Dogovor je da se izjave medijima ne daju prije završetka razgovora”, rekao je beogradskoj agenciji Tanjug jedan od sudionika razgovora.

Predstavnik EU-a Cooper prvi je, poslije dva i po sata razgovora, napustio mjesto sastanka, samo prošavši pored desetak novinarskih ekipa.

Kriza na Kosovu izbila je prošle sedmice kada su specijalne snage kosovske policije zauzele granične prijelaze Jarinje i Brnjak koje drže Srbi na sjeveru Kosova kako bi osigurale provedbu zabrane uvoza robe iz Srbije.

Priština je time odgovorila na blokadu kosovskih kamiona prema Srbiji, ali srpsko stanovništvo blokiralo je prometnice. U nasilju je ubijen jedan kosovski policajac, a KFOR je u petak zatvorio oba granična prijelaza, prenijela je Hina.

Fena/Informer.ba